Brian May numit cavaler de Regele Charles

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Brian May (Queen) a primit oficial titlul de cavaler, numirea fiind făcută de către regele Charles în cadrul unei ceremonii desfășurate pe 14 martie, la Palatul Buckingham. May a primit această onoare pentru contribuția sa muzicală și pentru îndelunga și susținuta sa activitate caritabilă.

 

„Fără cuvinte”, a scris May într-o postare pe Instagram, împărtășind o fotografie cu el zâmbind în timp ce regele Charles îi punea o sabie pe umăr.

 

Chitaristul în vârstă de 75 de ani, care a cântat celebrul God Save The Queen pe acoperișul Palatului Buckingham în timpul Jubileului de Aur, înainte de a cânta din nou la Jubileul de platină două decenii mai târziu, a fost una dintre cele 1.100 de persoane recunoscute în King’s 2023 New Year Honours List, o tradiție anuală care sărbătorește realizările și serviciul unor personalități excepționale din Regatul Unit.

 

May a declarat pentru Sky News că este „foarte fericit” deoarece călătoria sa regală „se va sfârși cu o sabie pe umăr”. El a descris calitatea de cavaler drept un „fel de provocare”, spunând: „Cred că așa o privesc, să fac bine în lume și să fac asta mai bine decât am făcut-o înainte”. Muzicianul, astrofizicianul și avocatul bunăstării animalelor a spus că dintre toate realizările sale, el a fost „probabil cel mai mândru de lucrurile mici pe care le-am realizat pentru animale. Este o activitate în curs de desfășurare și sper că titlul de cavaler va fi de ajutor”.

May a fost numit anterior Commander of the Order of the British Empire în 2005, în timp ce bateristul QueenRoger Taylor, a fost numit Officer of the Order of the British Empire în cadrul ceremoniei onorifice de Anul Nou, din 2020.

Brian a declarat pentru BBC News: „Acesta este un fel de licență, un fel de impuls pentru a continua să fac ceea ce fac și îmi dă puțin mai multă putere să mă zbat. Așa că sunt foarte fericit pentru asta”.

A deveni cavaler sau doamnă este unul dintre premiile de cel mai înalt rang în sistemul de onoruri britanic. Ambele ranguri le dau drept membrilor să folosească titlul de Sir pentru bărbați și Dame pentru femei înaintea numelui lor.

 

Această onoare este acordată celor care au adus contribuții majore la orice activitate, de obicei la nivel național. Titlurile de cavaler și damă sunt în mod tradițional acordate cu o atingere de sabie, de către Rege.Alți muzicieni care au primit prestigioasa onoare sunt Sir Paul McCartney, Sir Ringo StarrSir Mick JaggerSir Elton JohnSir Rod Stewart și Sir Tom Jones.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=FI7Y0qIlQl0[/embedyt]

Conținutul website-ului rockandmore.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Rock And More Radio sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente.