Iron Maiden sunt nominalizați pentru Rock And Roll Hall Of Fame 2023

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Iron MaidenRage Against The Machine și Soundgarden se numără printre nominalizații pentru Rock And Roll Hall Of Fame 2023. Potrivit Rolling Stone, cei mai votanți vor fi anunțați în mai și introduși în toamnă.

„Această listă remarcabilă de nominalizați reflectă diverșii artiști și muzica pe care Rock & Roll Hall of Fame le onorează și le celebrează”, a declarat John Sykes, președintele Fundației Rock & Roll Hall Of Fame. „Aceștia și-au creat propriul sunet, care a influențat generații și au influențat nenumărați alți artiști care i-au luat ca model.”

Pentru a fi eligibil pentru votul din acest an, primul single sau album al fiecărui nominalizat trebuia să fi fost lansat în 1998 sau mai devreme. Unii dintre nominalizați (Sheryl CrowMissy ElliottJoy DivisionCyndi LauperGeorge MichaelWillie Nelson) sunt propuși pentru prima dată. Aceasta este a cincea nominalizare pentru Rage Against The Machine, a patra pentru Kate Bush și a doua pentru Iron Maiden. Câștigătorii 2023 vor fi aleși de un grup de peste 1.000 de artiști, istorici și membri ai industriei muzicale.

Basistul Steve Harris, spunea că nu-i pasă că trupa lui nu a fost încă introdusă în Rock And Roll Hall of Fame, în ciuda faptului că era eligibilă din 2004. „Nu mă deranjează”, a spus el pentru Rolling Stone într-un interviu. „Nu mă gândesc la astfel de lucruri. Este foarte frumos dacă oamenii îți oferă premii sau laude, dar nu am intrat în muzică pentru așa ceva.”

Chiar dacă artiștii sunt eligibili pentru Rock And Roll Hall Of Fame la 25 de ani de la lansarea primului lor album sau single, grupuri iconice de hard rock și metal precum Maiden și Motorhead nu au fost încă recunoscute de instituție, care a inclus Guns N’ Roses în primul an de eligibilitate.

Solistul Bruce Dickinson, a stârnit controverse în 2018, când s-a referit la Rock Hall drept „o adunătură completă de prosti”, insistând că instituția din Cleveland este „condusă de o grămadă de nenorociți. Americani care nu ar recunoaște rock and roll nici dacă i-ar lovi în față”. Bruce a spus mai târziu că este „atât de enervant” de acea declarație a fost scoasă din context. Pentru a face să pară „că sunt supărat că nu suntem în Hall Of Fame”. „Sunt foarte fericit că nu suntem acolo și nu mi-aș dori niciodată să fiu”, a continuat el. „Dacă suntem vreodată incluși, voi refuza.”

„Muzica rock and roll nu aparține unui mausoleu din Cleveland”, a adăugat Bruce. „Este o chestie vie, respiră, și dacă o pui într-un muzeu, atunci e moartă. E oribil, e vulgar.”

Harris a spus că nu este îngrijorat dacă Iron Maiden va fi în cele din urmă inclusă în Rock Hall. „Nu mă gândesc cu adevărat la asta, ca să fiu sincer. Cred că premiile sunt lucruri pe care este bine să le ai. Dar nu este ceva pentru care te străduiești cu adevărat – nu despre asta este vorba”, a spus el. „Nu s-a vorbit niciodată despre asta. A fost vorba de obicei să încercăm să facem muzică bună. Să ieșim și să facem spectacole live bune. Sperăm că oamenii vor aprecia. Probabil că este frumos când oamenii îți dau premii – nu mă înțelegeți greșit. Cred că este grozav – dar nu este ceva pentru care să-ți pierzi somnul dacă nu ați obține.”

„Așa sunt eu”, a adăugat Harris. „Nu știu. Poate că restul băieților din trupă ar putea gândi diferit, dar așa gândesc eu. Nu că nu-mi pasă de premii. Dar cu siguranță nu îmi fac griji pentru asta. Cred că alții fac o afacere mai mare din asta decât noi.”

Fiind eligibilă pentru inducție de aproape două decenii, Maiden este una dintre cele mai mari trupe din lume. După lansarea primului album, legendele britanice heavy metal au lansat alte 16 discuri și-au vândut peste 100 de milioane de copii.

Conținutul website-ului rockandmore.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Rock And More Radio sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente.